Lewis a Clark: Cesta na severozápad

28,30
Nákupom získate 0,85 kreditov
Doprava
od 2,99 €
22 rokov
skúseností
Naše výhody
7x finalista
Ceny kvality
4600
výdajní
Merchandise: Stolová hra
Počet hráčov: 1-5 hráčov
Kód produktu: 21991
  • Stolová hra Lewis a Clark - Cesta na severozápad je inšpirovaná udalosťou z dejín USA. V roku 1803 inicioval Thomas Jefferson výpravu, ktorej cieľom bolo preskúmať a zmapovať západnú časť dnešných USA a nájsť cestu k Tichému oceánu.

    V hre vedie každý z hráčov svoju vlastnú výpravu a posúva sa na ceste k vytýčenému cieľu. K tomu mu pomáhajú karty s pomocníkmi a domorodí indiáni, vďaka ktorým získava potrebné zásoby na cestu.

    Napriek tomu, že každý z hráčov vedie svoju vlastnú výpravu, hra ponúka širokú škálu strategických možností. Činnosť jednej výpravy totiž ovplyvňuje výpravy ostatných - napríklad, pokiaľ si výprava najme pomocníka, ktorého nemôžu získať ostatné výpravy (ale môžu získať iného), podobné je to pri domorodých indiánoch a napríklad činnosť pomocníkov prináša viac ovocia (resp. dreva, nástrojov a pod.), pokiaľ sa v ich okolí vyskytujú obdobne zameraní pomocníci ostatných výprav.

    Hráči však musia vždy pamätať na cieľ svojej expedície, ktorým nie je získavanie zásob, ale postup na západ, a pokiaľ sa ich výprava rozrastie o množstvo pomocníkov a zásob, ich postup bude tiež zákonite oveľa pomalší, než keď povezú len nezbytné minimum. Hráči sa tak môžu ocitnúť v situácii, kedy zdanlivo veľmi výhodná voľba je v skutočnosti menej efektívna, než na prvý pohľad vyzerá, alebo pomôže ostatným hráčom ešte viac, než im.

    Cesta na severozápad šikovne kombinuje získavanie a používanie kariet, pomocníkov a zásob (deck building, worker placement, resource management), vďaka čomu disponuje nečakanou strategickou hĺbkou. Pritom odhaľuje menej známu udalosť z americkej histórie pomocou kariet pomocníkov, ktoré reprezentujú skutočné postavy, ktoré ovplyvnili osud skutočnej výpravy.

    Charakteristika:
    Počet hráčov: 1-5
    Doporučený vek: od 14 rokov
    Dĺžka hry: 30 minút.

  • Diskusia dočasne vypnutá

    Svoje otázky k objednávkam prosím smerujte na email xzone@xzone.sk. Ďakujeme

    Komentáre (0)

  • Recenzia (0)

Sledujte nás na instagrame

súťaž, riseoftheronin, sutazime, ps5
Chudiatko, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka, slamak, jedlo, animekucharka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedosky, vinyly, filmovysoundtrack, lpčka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka, clicker
ohrachalidech, casopislevel, hernecitanie, hernelegendy, knihalevel