Agricola

34,60
Nákupom získate 0,35 kreditov
Doprava
od 2,99 €
22 rokov
skúseností
Naše výhody
7x finalista
Ceny kvality
4600
výdajní
Merchandise: Stolová hra
Jazyk: České titulkyČeské titulky
Kód produktu: 21825
  • Na prvý pohľad len ďalšia variácia na Caylus, Piliere Zeme, Maestro Leonardo a podobné hry stúpa herným rebríčkom medzi najväčšie herné skvosty a podmaňuje si hráčov po celom svete. Čím? Neobyčajne silno spracovanou témou dedinského hospodárstva. Postupne zúrodňujete pôdu, pestujete obilie a zeleninu, staviate ohrady, v ktorých chováte ovce, prasce a dobytok.

    Začínate s malým dreveným domčekom s dvoma miestnosťami. V jednej z nich môžete dokonca aj chovať nejaké to domáce zviera. Vaša dvojčlenná rodina má logicky nárok len na dve akcie, ktoré môže v každom kole urobiť. A že to nie je ľahká voľba. Získať drevo, ovečku alebo radšej zasiať obilie, aby bolo dosť jedla? Áno, hráčom v priebehu celej hry hrozí hladomor. Musia sa totiž o svoju rodinu postarať. Na konci každého roku po žatve musia nakŕmiť seba, ženu aj prípadných hladných potomkov.

    Ako pribúdajú roky, postupne si môžete statok vylepšovať. Staviate ohnisko, neskôr možno i pec, studňu, využívate služby rôznych remesiel. Samozrejme nezabúdate ani na rozľahlé lúky, ktoré vám patria a staviate na nich ohrady pre zvieratá, alebo ich meníte na polia. No a v neposlednom rade sa tiež množíte (ono na statku sa hodí každý pár rúk). Samozrejme tiež vaše deti musia mať kde bývať, takže rozširujete dom (nie ako je dnes zvykom dohora, ale pristavujete do bokov). Keď ostane čas a materiál, prestaviate váš domček na hlinený a ak to stihnete až na kamenný.

    Druhé vydanie jednej z hráčsky najúspešnejších hier posledného obdobia prináša oproti prvému vydaniu Agricola veľa zmien. Nielen, že všetok herný materiál (a že ho nie je málo) je v češtine, ale naviac v ohradách budete chovať namiesto drevených kociek skutočné ovečky, kravy a prasiatka (teda aspoň ich drevené figúrky). Ďalšou významnou úpravou je vytvorenie tzv. rodinnej verzie hry. Pri prvých partiách teda nebudete neustále skúmať svoju sadu kariet profesií a malých vybavení a budete sa môcť pokojne sústrediť na zveľaďovanie svojho statku.

    Náruživí statkári sa ale so základnou verziou hry určite dlho neuspokoja a čoskoro siahnu po sade kariet profesií a malých vybavení. Každý hráč dostane pred hrou niekoľko kariet z oboch balíčkov. S ich pomocou môže na svojom statku hospodáriť ešte lepšie. Ak vás hra s kartami zaujme, môžete si dokúpiť rozšírenie, ktoré obsahuje ďalšie balíčky profesií a vybavení.
  • Diskusia dočasne vypnutá

    Svoje otázky k objednávkam prosím smerujte na email xzone@xzone.sk. Ďakujeme

    Komentáre (0)

  • Recenzia (0)

Sledujte nás na instagrame

valak, figúrky, horor
hobit, bilbobublik, bilbobaggins, hobbit, fajka
heroesofmightandmagic3, stolovka, stolovahra, heroesofmightandmagic, homam
gympl, gymplfilm, vinyl, filmovysoundtrack, soundtrack
spiderman2, marvelsspiderman2, funkopop, popfigurky
kingdomcomedeliverance, kcd, warhorsestudios, warhorse, českéhry