Age of War

11,99
Nákupom získate 0,36 kreditov
Doprava
od 2,99 €
22 rokov
skúseností
Naše výhody
7x finalista
Ceny kvality
4600
výdajní
Merchandise: Stolová hra
Jazyk: AngličtinaAngličtina
Kód produktu: 21956
  • Age of War je rýchla stolová/kartová hra, v ktorej sa hráči snažia získať nadvládu nad feudálnym Japonskom. V úlohe daimyov sa snažia ovládnuť pevnosti japonských klanov a zjednotiť ich pod svojim velením.

    Hra je obdobou staršej hry Risk Express rovnakého autora, ktorým nie je nikto iný než Reiner Knizia (Ra, Ingenious, Keltis).
    Hlavným prvkom hry je sedem kociek so špeciálnymi symbolmi, ktoré hráči používajú na dobývanie pevností. Každá pevnosť má niekoľko línií obrany, ktoré sa hráči snažia prekonať tým, že na kocke hodia príslušné symboly. Pokiaľ hod obsahuje všetky potrebné symboly, odoberú hráči kocky, ktorými obranu prelomili a postúpia k ďalšej línii. Pokiaľ sa líniu prelomiť nepodarí, hráči odoberú jednu kocku a môžu sa pokúsiť zaútočiť znovu.
    Pevnosti disponujú rôzne silnou obranou, čo sa odráža na počte bodov, ktoré hráči ich dobytím získajú. Strategická časť hry tak spočíva vo výbere pevností, na ktoré budú hráči útočiť. Každá zo 14 pevností tiež patrí niektorému zo šiestich japonských klanov a pokiaľ hráči ovládnu všetky pevnosti jedného klanu, získajú navyše ďalšie body. Navyše im tak pevnosti tohto klanu už nikto nebude môcť vziať. Hráči totiž môžu útočiť tiež na pevnosti, ktoré už držia iní hráči, avšak taký útok musí prekonať jednu ďalšiu líniu obrany navyše a dobytie je teda úmerne náročnejšie.
    Hra končí v okamihu, kedy je ovládnutých všetkých 14 pevností. Víťazom sa stáva hráč, ktorý má v danej chvíli najviac bodov.

    Charakteristika:
    Počet hráčov: 2-6
    Odporučený vek: od 14 rokov
    Dĺžka hry: 15-30 minút
  • Diskusia dočasne vypnutá

    Svoje otázky k objednávkam prosím smerujte na email xzone@xzone.sk. Ďakujeme

    Komentáre (0)

  • Recenzia (0)

Sledujte nás na instagrame

súťaž, riseoftheronin, sutazime, ps5
Chudiatko, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka, slamak, jedlo, animekucharka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedosky, vinyly, filmovysoundtrack, lpčka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka, clicker
ohrachalidech, casopislevel, hernecitanie, hernelegendy, knihalevel