Eclipse - stolová hra

62,99
Nákupom získate 1,89 kreditov
Doprava
od 2,99 €
22 rokov
skúseností
Naše výhody
7x finalista
Ceny kvality
4600
výdajní
Merchandise: Stolová hra
Kód produktu: 21846
  • Budovateľsko-vojnová stolová hra

    Eclipse je komplexná strategická vesmírna hra, v ktorej sa hráči ako vládcovia jednotlivých národov snažia o nadvládu nad galaxiou. Vznikla na základe nápadov fanúšikov hry Twilight Imperium, ktorej osvedčené mechaniky úspešne upravuje a dopĺňa vlastnými. Výsledkom je vskutku zaujímavá a vyvážená hra.

    Herný plán (galaktický priestor) je tvorený šesť-uholníkovými políčkami. Na začiatku hry je umiestnené iba stredové pole a domovské pole každého hráča, ďalšie polia sú pridávané postupne počas hry, ako hráči galaxiu preskumávajú. Každá časť galaxie pritom ponúka rôzne zdroje, ktoré môžu hráči kolonizovaním získavať.
    Prieskum nových oblastí je však iba jednou z volieb, ktoré môžu hráči počas ťahu vykonať. Môžu tiež skúmať nové technológie, budovať zariadenia a nové vesmírne lode, vylepšovať či premiestňovať svoju súčasnú flotilu alebo rozširovať svoj vplyv v preskúmanej časti vesmíru.
    Počet činností v jednom kole nie je obmedzený, pokiaľ dokážu hráči všetko zafinancovať. Ďalšie a ďalšie činnosti totiž zvyšujú náklady a hráči sa tak musia ovládať, aby neprišli na mizinu a nespôsobili tak kompletný rozvrat vlastnej civilizácie. Koľko ťahov v každom kole hráč vykoná je potrebné dôkladne zvážiť, pokiaľ sa totiž hráč rozhodne ďalší ťah nevykonať, ukončí tak za seba dané kolo, a má len obmedzené možnosti reagovať na ťahy ostatných. Tí môžu ďalej pokračovať a túto skutočnosť skúsiť využiť.
    Hráči sa totiž nemusia venovať len budovaniu vlastnej ríše, ale samozrejme je možné napadnúť ostatné národy. K tomu slúžia vesmírne lode a ich najrôznejšie vylepšenia, prostredníctvom nich získavajú hráči v boji iniciatívu, zvyšujú svoje šance na zásah alebo odolnosť svojich lodí.
    Vylepšenia môžu byť podmienené výskumom určitej technológie, takže ani túto oblasť nesmie hráč vynechať, ďalšie technológie môžu napríklad zjednodušiť cestovanie, pretože jednotlivé oblasti vesmíru nie sú vždy prepojené - k cestovanie medzi oblasťami je totiž potrebné využiť červie diery, takže bežne je možné pohybovať sa iba medzi oblasťami, ktoré sú takto z oboch strán spojené.

    K úspechu je potrebné nájsť stratégiu, ktorá prinesie po 9 kolách hráčovi čo najviac víťazných bodov. Znamená to vhodne kombinovať svoje ťahy a vykonávať ich s ohľadom na konanie ostatných. Nesmie chýbať ani hŕstka diplomacie, ktorá je v hre tiež zastúpená v podobe veľvyslancov a karty zradcu - tú "získava" hráč, ktorý zaútočí na svojho spojenca.

    Hra funguje rovnako dobre bez ohľadu na počet hráčov, vzhľadom k pevnému počtu kôl však vo viacerých hráčoch trvá hra úmerne dlhšie.

    Charakteristika:
    Počet hráčov: 2-6
    Odporučený vek: od 13 rokov
    Dĺžka hry: 60-180 minút (poč. hráčov x 30 min.)

  • Diskusia dočasne vypnutá

    Svoje otázky k objednávkam prosím smerujte na email xzone@xzone.sk. Ďakujeme

    Komentáre (0)

  • Recenzia (0)

Sledujte nás na instagrame

súťaž, riseoftheronin, sutazime, ps5
Chudiatko, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka, slamak, jedlo, animekucharka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedosky, vinyly, filmovysoundtrack, lpčka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka, clicker
ohrachalidech, casopislevel, hernecitanie, hernelegendy, knihalevel