Šerif z Nottinghamu

34,60
Nákupom získate 0,35 kreditov
Doprava
od 2,99 €
22 rokov
skúseností
Naše výhody
7x finalista
Ceny kvality
4600
výdajní
Merchandise: Stolová hra
Kód produktu: 24695
  • "Šerif z Nottinghamu" je veselá blufovacia party hra, v ktorej hráči predstavujú obchodníkov vezúcich tovar na trh. Pokiaľ chcú získať čo najviac peňazí, hodí sa previesť s tovarom do mesta tiež nejaký kontraband. Ale pozor, mestské brány sú strážené a šerif sa môže rozhodnúť, že náklad dôkladne preverí...

    V každom kole predstavuje jeden z hráčov šerifa, zatiaľ čo ostatní hráči sú v úlohe obchodníkov a predávajú mu (v uzavretom vrecku) karty s tovarom a deklarujú, aký tovar vezú. Šerif im môže veriť a vrecko bez kontroly vrátiť späť, môže sa ale tiež rozhodnúť tovar skontrolovať a vrecko otvoriť. V tom prípade bude obchodníkovi všetok kontraband zabavený a navyše za neho musí šerifovi zaplatiť pokutu. Pokiaľ je kontrolovaný tovar v poriadku, musí naopak šerif zaplatiť kompenzáciu obchodníkovi za poškodenie jeho dobrého mena.

    Po skončení kola sa dočasným šerifom stáva ďalší hráč v poradí, hra pokračuje, pokiaľ neboli všetci hráči dvakrát v úlohe šerifa.

    Jednoduché pravidlá hry vytvárajú množstvo zábavy a predovšetkým neistoty - hráči sa samozrejme budú snažiť previesť čo najviac tovaru, čím viac kariet ale do vrecka vložia, tým pravdepodobnejšie bude, že sáčok bude obsahovať nejaký kontraband (hráči môžu legálne v jednom kole viesť iba jediný druh tovaru).

    Okrem blufovania je v hre povolené tiež šerifa podplatiť - šerif môže kontrolou iba pohroziť a pokiaľ obchodník ponúkne istú čiastku, od kontroly upustí, čo prináša ďalší rozmer blufu, kedy si šerif môže ponukou úplatku potvrdiť, že vrecko neobsahuje, čo by malo. Blufovat je možné ale iba do okamihu rozhodnutia - ako náhle sa šerif raz rozhodne vrecko otvoriť (alebo ho nechať zavreté), musí už toto rozhodnutie dodržať.

    Charakteristika:
    Počet hráčov: 3-5
    Vek: od 8 rokov
    Dĺžka hry: 60 minút.

  • Diskusia dočasne vypnutá

    Svoje otázky k objednávkam prosím smerujte na email xzone@xzone.sk. Ďakujeme

    Komentáre (0)

  • Recenzia (0)

Sledujte nás na instagrame

súťaž, riseoftheronin, sutazime, ps5
Chudiatko, filmovysoundtrack, vinyl, poorthings, poorthingsmusic
onepiece, monkeydluffy, kucharka, slamak, jedlo, animekucharka
dunepart2, dune, lisanalgaib, duna, vinylovedosky, vinyly, filmovysoundtrack, lpčka
thelastofus2, tlou2, clickertlou, figurka, clicker
ohrachalidech, casopislevel, hernecitanie, hernelegendy, knihalevel